Premsela, Instituut voor Design en Mode
(2003 - 2012)

Premsela organiseerde diverse lezingen, debatten en tentoonstellingen. Met deze activiteiten richtte het instituut zich op ontwerpers, studenten, opdrachtgevers, producenten, professionals en amateurs, zowel in Nederland als daarbuiten.

Nina Chakrabarti

2009

Op vrijdag 11 december 2009 bracht de Britse illustratrice Nina Chakrabarti een bezoek aan Amsterdam. Chakrabarti is een professional die zich beweegt op het snijvlak van professionalisme en amateurisme. Premsela liet haar in het Treehouse van het American Book Center publiekelijk ondervragen over de bijzondere eigenschappen, de passie en de inventiviteit van amateurs.

Me Craft/You Industry

2012

Premsela organiseerde op vrijdag 27 januari 2012 in het Zuiderzeemuseum Me Craft/You Industry; Symposium over de maakbare toekomst van de industrie. Het symposium onderzoekt designprocessen van toen en nu en kijkt naar de toekomst van het 'werklandschap', een centraal begrip in het gedachtegoed van Rianne Makkink en Jurgen Bey. Zij cureerden de tentoonstelling NIJVER|heden, de evolutie van de ambachten.

Sieraad Ontketend

2012

Premsela organiseerde op vrijdag 3 februari 2012 in samenwerking met het Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) en ArtEZ hogeschool voor de kunsten een symposium naar aanleiding van de tentoonstelling Ontketend! Grenzeloze sieraden. Spraakmakende internationale sprekers uit het veld van sieradenontwerp deelden hun visie op actuele onderwerpen en vraagstukken binnen hun vakgebied.

De Etende Mens

2012

Premsela presenteerde van 30 juni tot 6 januari De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel in het Designhuis in Eindhoven. Ontwerper Marije Vogelzang cureerde de tentoonstelling die zichtbaar maakte welke ontwerpoplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen.

Julia Pott

2010

Op vrijdag 3 december was de Engelse cartoonist, blogger en illustrator Julia Pott te gast in Amsterdam. Samen met Henk Schiffmacher sprak ze in SPR SPECIALS over hun gezamenlijke passies: ontwerpen, lichaamsversiering en inspiratie.

Copy-Culture Symposium

2012

Na succesvolle edities in Berlijn en Beijing, reisde het Copy/Culture-symposium door naar Istanbul. Op 28 april 2012 vond daar de derde editie plaats, in samenwerking met SALT.

Kijk voor meer activiteiten in het archief van premsela.org.